Bijdrage houtopslag Stichting Behoud Hoogaars

4 oktober 2021

De Stichting Behoud Hoogaars (SBH) heeft bij het Familiefonds een verzoek ingediend om een financiële bijdrage te verlenen aan de realisatie van een houtopslag ter plaatse van de SBH Loods in Vlissingen. De Stichting is voor haar bestaan en activiteiten afhankelijk van de vrijgevigheid van sponsoren. Omdat de Machinefabriek in Vlissingen vanaf 2020 niet meer beschikbaar was voor de onderhoudswerkzaamheden en winterstalling van de schepen, heeft de SBH, dankzij het behoudende beleid met betrekking tot het gebruik van de donaties, een nieuwe loods kunnen bouwen aan de Jachthavenweg 6 te Vlissingen. Omdat de schepen allemaal van (eiken)hout zijn is echter ter plaatse van de Loods nog dringend behoefte aan een houtopslag, waar het hout na het zagen kan drogen.

Omdat de aanvraag zeker past binnen de doelstelling, hebben de Administrateuren inmiddels besloten vanuit het Familiefonds een financiële bijdrage ter beschikking te stellen.

Familielid Digna Sweerts de Landas-Sprenger draagt de Stichting een warm hart toe en vertelt hierover het volgende: “Zodra ik hoorde, dat er plannen waren om een stichting tot behoud van de hoogaarsen op te richten, was ik geïnteresseerd. Tijdens de oprichtingsvergadering ben ik donateur geworden en dat ben ik nog steeds. Helaas had ik nooit tijd om actief mee te werken, maar meevaren is altijd een mooie ervaring, tijdens donateursdagen of afhuren voor een dagtocht met familie en/of vrienden. Het verheugt mij dan ook zeer, dat het Familiefonds regelmatig bijdraagt aan projecten. De eerste jaren op de werf van Meerman in Arnemuiden, daarna aan winter onderhoud en restauratie in de oude Schelde machinefabriek in Vlissingen en recent aan de houtopslag bij de nieuwe, eigen loods in Vlissingen.”

Benieuwd naar de geschiedenis van de Stichting? Klik hier voor het SBH magazine over het varend erfgoed van de deltawateren.

Share your thoughts
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}