Een elektrische personenbus voor de Stichting Gewoon Wonen

23 april 2024

Van Peter de Rijke ontvingen we de volgende rapportage over de personenbus voor de bewoners van Gewoon Wonen waar we al eerder over berichtten:

Het begin

Een eigen bus, bij voorkeur een duurzame, was een grote wens van onze bewonersgroep. De bewoners zijn acht jonge mensen met een beperking die graag samen met hun begeleiders actief willen zijn in de maatschappij. Een eigen bus geeft hen meer vrijheid en gemak dan dure, onhandige taxi’s.

We genieten van allerlei soorten gezamenlijke activiteiten: naar de film, boodschappen doen, op vakantie gaan, een boswandeling maken, een zieke medebewoner bezoeken of in het weekend leuke attracties in de regio ontdekken.

Hoe het zo kwam

Om dit te verwezenlijken hebben de ouders in eerste instantie de contacten aangeleverd. Er is landelijk en succesvol gezocht naar sponsoren die financiële bijdragen willen leveren. Daarnaast is er bekendheid gezocht via de media. In het programma “de Zeeuwse Kamer” van Omroep Zeeland hebben ouder Peter de Rijke en Marjolein Krebbeks uitleg gegeven over het project. Verslaggever Conny den Heijer heeft een artikel geschreven voor de plaatselijke krant, met daarin een oproep om vrijwilligers te werven om op de bus te rijden. Het proces van de verwezenlijking van de bus verliep gestaag en voorspoedig en werd ondersteund door alle ouders.

Heel verrassend en positief waren de hoge giften uit onverwachte hoek. We zijn erg blij met alle bijdragen. Hele mooie bedragen maar ook materiële giften zoals kaartjes voor een attractiepark. Met onze nieuwe bus kunnen we hier samen naartoe gaan.

Resultaten en conclusies

We zijn erg blij met de resultaten van ons project. We hebben ons doel bereikt om een bus aan te
schaffen voor onze bewoners. We zijn trots op onszelf als ouders en op onze kinderen als bewoners. We hebben een hechte groep van acht personen.

Vertrouwen hebben in elkaar, volhouden, luisteren en het voorrecht te hebben goed begeleid te zijn door enthousiaste mensen. Onze vrijwilligers hebben zich met hart en ziel ingezet voor dit project. Ze voelen zich verbonden met ‘hun’ bus en zijn er trots op. De bewoners en wij zijn erg blij met de bus!

Het Familiefonds Hurgronje heeft een financiële bijdrage geleverd om de aanschaf van de bus mogelijk te maken.

Share your thoughts
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}