100 jaar KNRM Westkapelle

17 juni 2024

Het boek “Diekwerker tot Redder” over de geschiedenis van het station Westkapelle van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij is op de nationale reddingbootdag op 25 mei 2024 gepresenteerd. Ons Familiefonds was één van de ondersteunende instanties.

Ruben Roelse, vrijwilliger bij de KNRM en één van de samenstellers van het boek zei bij de presentatie onder meer: “De KNRM bestaat dit jaar 200 jaar, dat was voor ons reden een boek te maken over de oprichting van het station Westkapelle, 100 jaar geleden. Redders werden geïnterviewd en hun verhalen komen terug in het boek. Verhalen over vroeger, maar ook hoe het er tegenwoordig aan toegaat. Een combinatie van stoere verhalen als de mensen moeten uitvaren onder elke weersomstandigheid maar ook een verhaal van iemand die gered is.”

Het boek is mogelijk gemaakt dankzij donateurs en sponsors. De opbrengst van de verkoop vloeit terug naar het station. Het geld wordt geïnvesteerd in nieuwe materialen, zoals een man-overboord-pop waarmee realistische oefeningen kunnen worden gedaan.

Het boek is te bestellen op deze website en kost € 29,95.

Zie ook dit artikel van 3 april 2023.

Share your thoughts
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}