Festival Zeeland Klassiek 2023

Van 30 juni tot en met 9 juli vond wederom het Festival Zeeland Klassiek plaats. Met dit keer het thema ‘Crossroads’ dat het publiek meenam in een spannende programmering vol kruisbestuivingen, muzikale pioniers en geschiedschrijving. Het programma bestond uit samenwerkingen met andere kunstvormen op bijzondere festivallocaties. In de muzikale programmering werd ruimte gecreëerd voor klassiekers, gecombineerd met vernieuwend en spannend repertoire door internationale topmusici en jong, aanstormend talent.

Speciale aandacht was er voor het kamermuziekrepertoire van de Zeeuwse componist Gerard von Brucken Fock, die door Grieg de ‘Hollandse Chopin’ werd genoemd.

De componist in focus dit jaar was Mozart. Het publiek ging op reis met de familie Mozart, wiens kamermuziek in deze editie een prominente rol kreeg gedurende het hele festival, ook in een speciale voorstelling voor jonge bezoekers. Er waren kruisbestuivingen bij de atelierconcerten met lokale- en nationale beeldend kunstenaars in Middelburg en in de rand-programmering werden de Spaanse- en Vlaamse connecties van Zeeland belicht.

Tot slot werd het publiek meegenomen in de wondere wereld van de octetten van Schubert en Enescu, waarbij jong en oud gezamenlijk het podium deelden. De line-up dit jaar bestond o.a. uit de celliste Harriet Krijgh, violiste Larissa Cidlinsky, pianiste Lauma Skride, gitarist Eric Vaarzon Morel, hoornist Hervé Joulain, jong talent uit de Benelux en een keur aan andere, gevestigde internationale musici.

Website Festival Zeeland Klassiek

Het Familiefonds Hurgronje heeft een financiële bijdrage geleverd aan de realisatie van dit festival.

>>> Download Eindrapportage Festival 2023

Geef een reactie