Kunst op Stand

Kunst op Stand

In het weekend van 16 en 17 september 2023 vindt voor de derde keer op rij de kunstbeurs Kunst op Stand plaats. De beurs is een initiatief van familielid Nadja Willems-Raadsen.

Als kunstenares heeft Nadja aan den lijve ondervonden dat het niet eenvoudig is om je kunstwerken bekendheid te geven, laat staan te verkopen. Kunstenaarsbeurzen zijn vaak erg duur voor de deelnemers zonder dat de organisatoren veel moeite lijken te doen om een goed beurs-publiek te trekken. Daarom besloot Nadja om zelf een beurs te organiseren. Maar dan een laagdrempelige die betaalbaar is voor de kunstenaars en gratis toegankelijk voor het publiek.

Aldus zag de eerste Kunst op Stand in 2021 het licht in de Koninklijke Stallen van Paleis Soestdijk. Ondanks corona-restricties trok de beurs 1000 bezoekers. In 2022 werd de beurs voor de tweede keer georganiseerd, nu in de Koninklijke Kassen, en trok 2000 bezoekers!

Dit jaar vindt de beurs plaats in de Prins Bernhard Garage van Paleis Soestdijk. Het voordeel van de Garage is dat hij groter is dan zowel de Stallen als de Kassen, waardoor er dit jaar plaats is voor meer deelnemers. De volgende kunstenaars presenteren hun werk:

Bastiaan van Amstel, Ilse Blommestein, Eefje van den Braak, Mies van den Brûle, Jola Geldermans, Pieter Haagen, Trudie van Haaster, Soraya van Houwelingen, Josua de Jong, Mieke Jonker, Frank Linsewski, Anne-Marie Mackor, Peter van Oostzanen, Chris Rodenburg, Peter Schipper, Mary Splinter, Petra Spigt, Jean-Marie van Staveren, Corine van der Werf, Sandra Westgeest, Inge Prins van Wijngaarden, Nadja Willems en Erik Zwaga.

Website Kunst op Stand

Het Familiefonds Hurgronje heeft een financiële bijdrage geleverd aan de totstandkoming van deze beurs.

Geef een reactie