Maak kennis met… Corrine Compeer

Corrine Compeer

Ze is waarschijnlijk de meest bekende figuur binnen het Familiefonds Hurgronje. Ze is ook de enige die geen bloedband met de familie deelt, hoewel ze inmiddels wel heel vertrouwd met ons is. Wie is die vrouw die we allemaal bij naam kennen? Wat drijft haar?

Een gesprek met Corrine, secretaresse van het fonds:

Hoe oud ben je, waar woon je en met wie?
Afgelopen 13 april ben ik 60 geworden! Ik ben geboren en getogen in Middelburg en woon nu al bijna 30 jaar in Koudekerke met mijn man Frank. We hebben 2 zoons van 22 en 26 die min of meer het huis uit zijn. Ze wonen allebei in Tilburg.

De jongste in een studentenkamer zonder wasmachine dus die komt elke 2 weken een weekend thuis en dan doe ik in 1 dag alle was voor hem. De oudste heeft sinds een jaar een vriendin en komt sindsdien wat minder vaak, maar ze komen allebei nog heel graag thuis. Als ze er zijn doen we leuke dingen samen. Ze gaan zelfs met ons mee op vakantie.

Ramon, de jongste, studeert bedrijfseconomie. Hij doet dat op z’n gemakje en als hij dit jaar niet afstudeert dan zal het volgend jaar zijn. Hij is heel actief naast z’n studie en geniet van het leven.

Sander, de oudste, is muziekdocent. Hij heeft sinds zijn tiende een passie voor gitaar. Na de middelbare school heeft hij de vooropleiding van het conservatorium in Tilburg gedaan, maar dat was iets te veel gericht op jazz terwijl Sander een echte rockliefhebber is. Omdat hij anderen ook de liefde voor muziek wil meegeven, is hij uiteindelijk naar de Academie voor Muziekeducatie in Tilburg gegaan. Sander is tevens uitvoerend muzikant en sinds 2020 de vaste gitarist van de tributeband “The Doors in Concert”. Daarmee treedt hij op in binnen- en buitenland en zijn trotse ouders staan regelmatig in de zaal!

Sinds wanneer ben jij secretaresse van het FFH?
1 oktober 2018. Ik heb dus net mijn eerste lustrum achter de rug 😉

Hoe is dat zo gekomen?
Dat is een beetje raar gelopen. Ik heb na mijn afstuderen 10 jaar fulltime gewerkt, tot de geboorte van Sander. Toen heb ik ervoor gekozen om te stoppen met (betaald) werken en me volledig op de kinderen te concentreren. Maar toen Ramon eenmaal op de middelbare school zat wilde ik weer betaald werken.

Ik heb altijd veel vrijwilligerswerk gedaan, en eigenlijk altijd als secretaris. Dat ligt me wel. Bijvoorbeeld voor de kerkelijke gebouwencommissie. Daar had ik een klik met de voorzitter, die de accountant van het Familiefonds kende. En die had gehoord dat er een vacature voor een secretaresse was. Dus ik heb een brief geschreven en werd uitgenodigd voor een gesprek. Er was nog één andere kandidaat.

Al vrij snel kreeg ik bericht dat de keuze niet op mij was gevallen, want de andere kandidaat had boekhoudkundige kennis en ervaring en die had ik niet. Dus begrijpelijk dat er voor haar werd gekozen.

Ik ben toen een opleiding gaan doen om bij het UWV te gaan werken. Maar toen ik klaar was met die opleiding werd mijn vader ziek en heb ik ervoor gekozen om hem te verzorgen tot hij overleed. Dat was in 2016.

In 2018 kreeg ik een mailtje van Titia, die refereerde aan het sollicitatiegesprek van twee jaar daarvoor. De secretaresse van het Familiefonds was inmiddels verhuisd naar Den Haag, en dus was het fonds opnieuw op zoek naar een secretaresse. Of ik nog belangstelling had.

Dit leek me leuker dan werken bij het UWV. Er volgde wederom een gesprek en we werden het eens. Ik begon met 10 uur per week, maar dat bleek al heel gauw veel te weinig. Sindsdien werk ik 20 uur per week, gemiddeld over het jaar. Er zijn periodes dat ik meer uren werk (afsluiting boekjaar in september/oktober en de organisatie van de familievergadering in december/januari), en periodes dat het rustiger is. Van Arie van der Kruk, de man van Titia, heb ik een stoomcursus boekhouden gehad en gelukkig kan ik bij hem nog steeds terecht voor boekhoudkundige hulp bij de opening en afsluiting van het jaar.

Je bent zeer toegewijd aan je werk. Wat motiveert je daartoe?
Ik vind het leuk om mensen blij te maken, daar groei ik zelf ook van. Ik ben meestal de brenger van goed nieuws en dat is heerlijk. Het slechte nieuws brengen, daar ben ik minder goed in, maar ik doe mijn best om dat dan ook zo goed mogelijk te verwoorden en uit te leggen.

Welke memorabele momenten (leuk of minder leuk) zijn je bijgebleven van je tijd binnen FFH tot nu toe?
Lastige vraag… De eerste familievergadering die ik heb meegemaakt was voor mij heel spannend. Ik had geen idee wat te verwachten, maar ik moest het wel organiseren.

Corona is memorabel. Na 2 live vergaderingen moest het nu via zoom. De familievergadering is een contractuele vergadering, dus die MOEST plaatsvinden en dat was wel spannend. Ik moest een geschikte locatie vinden terwijl alles dicht zat. Uiteindelijk heb ik een locatie gevonden die het bestuur wilde ontvangen. Maar de lunch was een probleem. We kwamen overeen dat die op de gang werd klaargezet waar we hem dan zelf moesten pakken. Het jaar daarna was het tot de dag voor de vergadering niet duidelijk of de vergadering live zou kunnen plaatsvinden. Dat was een gekkenhuis.
Het is uiteindelijk allemaal goedgekomen, en dat zijn hoogtepunten in mijn FFH carrière.

Verder een heleboel kleine dingen… Bepaalde aanvragen, goeie herinneringen. Dat motiveert enorm.

Hoe zie jij de toekomst van het FFH?
Qua administratie wordt het steeds meer digitaal. De ordners met papieren gaan verdwijnen. De Administrateuren (en de secretaresse) kwamen vroeger heel regelmatig fysiek bijeen. Dat is nu nog maar drie keer per jaar, de rest gaat via de mail.

Verder denk ik dat het gewoon doorgaat zoals het nu is. Weldadigheidsinstanties vinden steeds meer de weg naar het fonds, mede dankzij de website.

Wat deed je voordat je voor het FFH kwam werken? Wat is je opleiding?
Ik heb na mijn middelbare school rechten gestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Vervolgens heb ik als juridisch medewerkster bij het waterschap in Goes gewerkt en bij de (toenmalige) gemeente Veere.

Wat zijn je hobby’s/interesses?
Dingen samen met familie of vrienden ondernemen. We wonen hier in een schitterend gebied en ik houd erg van fietsen en wandelen. Aan het einde van de (werk)dag ga ik heel graag even over de hoge duinen naar Vlissingen. Even naar zee, dat is heel belangrijk voor me. Verder lees ik heel graag, en ik houd van koken, alleen of samen met mijn man.

Hoe ziet je ultieme lekker-mezelf-zijn – dag eruit?
Lekker uitslapen, gezellig ontbijten met z’n allen. En dan naar buiten, iets actiefs doen. Met m’n man, met het gezin, of met vrienden. Mijn man en ik werken ook allebei graag in de tuin, dus als we met ons tweeën zijn kan het heel simpel zijn. Geluk zit in hele kleine dingen.

2 gedachten aan “Maak kennis met… Corrine Compeer”

Geef een reactie