Muziekconcours voor de Zeeuwse jeugd 2022

Muziekconcours

Het Muziekconcours voor de Zeeuwse Jeugd wordt tweejaarlijks georganiseerd door de Vereniging van Vrienden van Het Zeeuws Orkest. Met het concours willen de Vrienden jonge mensen (van 6 t/m 18 jaar) stimuleren zich bezig te houden met klassieke muziek en aan hen de mogelijkheid bieden ervaring op te doen op het muziekpodium.
Daarnaast komt Het Zeeuws Orkest graag in contact met de jonge talenten in de provincie. Verschillende keren heeft een finalist van het concours opgetreden met Het Zeeuws Orkest.

Finalisten uit het verleden hebben hun muzikale talenten reeds getoond bij allerlei optredens met orkesten en kleinere muziekgezelschappen. Velen zijn doorgestroomd naar een muzikale vervolgopleiding en hebben meegedaan aan landelijke muziekconcoursen. Violist Mathieu van Bellen bijvoorbeeld is inmiddels een bekende solist.

Uitstel maar geen afstel

Oorspronkelijk zou het concours in de lente plaatsvinden. Echter, bij gebrek aan aanmeldingen als gevolg van de corona crisis besloot het organiserend comité om het concours een half jaar uit te stellen. In dit geval een goed besluit, want hierdoor kon de editie 2022 toch nog plaatsvinden.

Voorronde en finale

Het concours beslaat twee dagen. Op zaterdag 24 september vinden de voorrondes plaats in de Zeeuwse Muziekschool in Middelburg en worden de finalisten geselecteerd. Twee weken later vindt op de avond van 8 oktober de finale plaats in de Zeeuwse Concertzaal in Middelburg.

Jury

De jury van het concours bestaat uit professionele musici, waaronder bekende namen zoals concertpianiste Marianne Boer, altvioliste Gisella Bergman, tubaïst / radio 4- presentator Ab Nieuwdorp en componist Douwe Eisenga.

Website Vereniging van Vrienden van Het Zeeuws Orkest.

Dit muziekconcours werd mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het Familiefonds Hurgronje.

Geef een reactie