Charity Ride Leontienhuis

Charity Ride Leontienhuis

Op zondag 25 september fietste ik 75 kilometer voor het Leontienhuis. Het Leontienhuis is een huis dat een veilige plaats biedt en jongeren helpt in hun strijd met een eetstoornis. Het is opgericht door Leontien van Moorsel, een voormalig Nederlands wielrenster en viervoudig olympisch kampioene, maar ook ervaringsdeskundige op het gebied van eetstoornissen.

Vorig jaar deed ik voor het eerst mee aan de Charity Ride voor het Leontienhuis en fietste toen 25 kilometer. Dit jaar ging ik voor drie keer die afstand. Na twee keer trainen, waren we er klaar voor. We vertrokken vanuit Zevenhuizen, in ons team van acht (genaamd Team Zadelpijn). Het was een heerlijke zonnige dag, tussen alle regendagen door. Na 35 kilometer hielden we pauze bij een leuk cafeetje, en na de pauze maakten we de rit in één keer af. (Een ongeplande pauze door een geopende brug was helemaal niet vervelend.) Onderweg kwamen we naast koeien en schapen ook herten tegen, en reden we door prachtige dorpjes. Na afloop was er een gezellige bijeenkomst in de tuin van het Leontienhuis. Hier werd de opbrengst van de Charity Ride bekendgemaakt: door in totaal 65 teams van wandelaars en fietsers werd ruim €160.000 opgehaald! Ons team behaalde met een mooi bedrag van €4.334,- de negende plaats, waar wij ontzettend blij mee zijn.

Mede dankzij de gulle bijdrage van het Familiefonds Hurgronje heb ik mijn steentje kunnen bijdragen aan het voortbestaan van het Leontienhuis en hiervoor ben ik erg dankbaar.

Geef een reactie