Passie in Veere

Passie in Veere

Vrijdag 7 april 2023 (Goede Vrijdag) was een bijzondere dag voor de Vlissingse Oratorium Vereniging en ca. 600 belangstellenden. Op deze dag werd namelijk twee keer de Matthäus Passion uitgevoerd.

‘s Ochtends werd in de Grote Kerk van Veere in samenwerking met de Primas Scholengroep de kinder-Matthäus Passion uitgevoerd. De Primas Scholengroep (gevestigd in Koudekerke) heeft scholen voor basisonderwijs in 8 dorpen op Walcheren (en één school in Kamperland). Bijna 450 leerlingen van de groepen 7 en 8 namen deel aan deze kinder-Matthäus Passion. De kinderen waren al sinds het begin van dit jaar bezig met de voorbereidingen. Ze zongen alle koralen mee en hebben daarnaast een kinderkoor en zelfs een schoolorkest geformeerd.

Passie in Veere

De uitvoering werd gedragen door het Zeeuws Concertkoor en TY Zeeuws Kamerorkest. Het geheel stond onder leiding van dirigent Pim Overduin.

‘s Middags is de “normale” Matthäus-Passion voor een uitverkochte kerk van ruim 500 mensen in een licht gedramatiseerde setting uitgevoerd door 70 koorleden, 45 kinderen van het kinderkoor, solisten en 25 orkestleden (waaronder 15 amateurs).

Passie in Veere

Solisten:

  • Robert Luts – evangelist
  • Berend Stumphius – Christus
  • Josefien Stoppelenburg – Maria Magdalena
  • Charlotte Stoppelenburg – Maria
  • Martijn Sanders – Petrus/Judas
  • Pim Overduin – Pilatus

Website Zeeuws Concertkoor

Het Familiefonds Hurgronje heeft een financiële bijdrage geleverd aan de totstandkoming van beide uitvoeringen.

Geef een reactie